Welkom op Uitvaart-Amersfoort

Uitvaartondernemer kiezen in Amersfoort

Als iemand is overleden gaan de nabestaanden doorgaans op zoek naar een uitvaartondernemer die de uitvaart zal verzorgen. Soms gaan mensen die ongeneeslijk ziek zijn zelf al op zoek naar een uitvaartverzorger die hun toekomstige uitvaart zal verzorgen. In Amersfoort zijn tientallen uitvaartondernemers actief dat maakt dat het best lastig kan zijn om een uitvaartondernemer te kiezen.

Om uitvaartondernemer te zijn hoef je in Nederland geen speciale diploma te behalen. In feite mag iedereen zichzelf uitvaartondernemer noemen. Er zijn overigens wel speciale uitvaartopleidingen en veel uitvaartondernemers hebben een uitvaartdiploma. Elke uitvaartondernemer heeft zijn eigen werkwijze, tarief en persoonlijkheid. Het is voor nabestaanden belangrijk dat ze een uitvaartondernemer vinden waar ze een goede klik mee hebben.

Nog steeds komt het voor dat nabestaanden het nummer van de eerste de beste uitvaartondernemer die ze tegenkomen gebruiken. Als de uitvaartondernemer eenmaal bij de mensen in de woonkamer zit durven mensen meestal niet meer voor een andere uitvaartondernemer te kiezen. Dat kan heel vervelend zijn want het regelen van een uitvaart is niet alleen heel emotioneel maar ook heel intiem. Nabestaanden bespreken heel veel privézaken met de uitvaartverzorger om zo te komen tot een afscheid dat past bij de overledene en de familie. Het spreekt voor zich dat het heel vervelend is als een familie in die moeilijke dagen tussen het overlijden en de uitvaart moet werken met een uitvaartondernemer die helemaal niet bij hen past.

De uitvaartbranche staat bij veel mensen nog steeds bekend als een gesloten branche. Maar gelukkig kiezen steeds meer uitvaartondernemers er voor om transparant te zijn over hun dienstverlening en tarieven. Daardoor hebben nabestaanden ook in Amersfoort echt wat te kiezen.

Vergelijk uitvaartondernemers

Op www.uitvaartmarkt.nl kunnen sinds 2014 uitvaartondernemers uit Amersfoort met elkaar worden vergeleken op prijs, kwaliteit en persoonlijkheid. Op de site kan een wensenlijst worden ingevuld, aan de hand van die wensenlijst ontvangt de aanvrager binnen enkele uren verschillende offertes van uitvaartondernemers uit Amersfoort en omgeving. De aanvrager zal zien dat de tarieven vele honderden euro’s uit elkaar liggen. Maar de hoogte van het tarief zegt natuurlijk niet altijd wat over de kwaliteit en persoonlijkheid van de uitvaartondernemer.

Om nabestaanden de kans te geven een weloverwogen keuze te maken sturen sommige uitvaartondernemers een bedrijfsfilm mee bij de offerte. Hierdoor kunnen de aanvragers op hun tablet of telefoon zien met wie ze te maken hebben en hoe de uitvaartondernemer te werk gaat. Daarmee voorkomt de aanvrager dat er een uitvaartondernemer over de vloer komt die helemaal niet bij de familie past. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemer.

Naast Uitvaartmarkt.nl is er nog een 2e betrouwbare vergelijkingssite: Uitvaartoffertes.nl. Deze site is iets eenvoudiger van opzet en focust zich alleen op prijsverschillen.

Geen haast met kiezen uitvaartondernemer

Nog vaak denken mensen dat ze na een overlijden direct een uitvaartondernemer moeten inschakelen. Maar er is in werkelijkheid geen enkele reden om binnen een paar uur al een uitvaartondernemer te kiezen. Veel nabestaanden vinden het juist fijner om de eerste uren alleen te zijn met de familie en de overledene. Er is geen noodzaak om heel snel een uitvaartondernemer te bellen. Neem dus alle tijd om eerst rustig te kijken welke uitvaartondernemer het meest bij de familie past.

Speel uitvaartverzekering een rol bij kiezen uitvaartondernemer?

Het is altijd verstandig om direct na overlijden uit te zoeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft. Als de overledene niet is verzekerd dan moeten de kosten van de uitvaart worden betaald uit de nalatenschap of door de opdrachtgever van de uitvaart. De opdrachtgever van de uitvaart is de nabestaande die een handtekening zet onder het opdrachtformulier van de uitvaartondernemer.

Als de overledene was verzekerd dan moet worden gekeken of het gaat om een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit waarvan de uitvaart moet worden betaald. De nabestaanden zijn bij een kapitaalverzekering helemaal vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer.

Als de overledene een naturaverzekering heeft wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf uitvoeren. Het staat de nabestaanden helemaal vrij om toch te kiezen voor een andere uitvaartverzorger. Men moet er dan wel rekening mee houden dat de uitvaartverzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag uitkeert dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Kijk in het hoofdstuk Uitvaartverzekering in Amersfoort voor meer informatie over uitvaartverzekeringen.

Overlijden in regio Amersfoort melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206