Welkom op Uitvaart-Amersfoort

Uitvaartverzekering

Mensen kunnen zich bij leven verzekeren voor hun toekomstige uitvaart. Daarmee kunnen ze zich verzekeren tegen de kosten die nabestaanden moeten maken om de uitvaart te regelen. Er zijn diverse verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden.

De verschillende verzekeraars bieden meerdere pakketten aan waar mensen uit kunnen kiezen. Het mag voor zich spreken dat mensen alleen bij leven een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Nabestaanden kunnen dat uiteraard niet doen voor iemand die al is overleden.

In grote lijnen worden twee mogelijkheden aangeboden. Het gaat dan om een naturaverzekering en een kapitaalverzekering.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering wil de uitvaartverzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf regelen. Deze verzekeraars beschikken over een eigen uitvaartbedrijf en kunnen de kosten reduceren door groot in te kopen. Het staat families helemaal vrij om de uitvaart te laten verzorgen door een andere verzekeraar. Maar in dat geval moeten de nabestaanden er wel rekening mee houden dat de verzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis.

Het is daarom verstandig om de verzekeraar eerst te vragen welk bedrag er uitgekeerd zal worden als de familie kiest voor een andere uitvaartondernemer. Op die manier kan de familie kijken of ze geld genoeg overhouden voor de uitvaart.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar na overlijden (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit. Het staat de familie helemaal vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. Het is wel verstandig om altijd even contact op te nemen met de verzekeraar om te vragen naar het bedrag dat zal worden uitgekeerd en wat de voorwaarden voor uitkering zijn.

Kijk voor uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen, de voorwaarden, pakketten, voordelen en nadelen op www.uitvaartverzekering.com.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Amersfoort melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206