Welkom op Uitvaart-Amersfoort

Asbestemming

De as van een gecremeerde overledene moet minimaal een maand worden bewaard in de algemene nis van Crematorium Amersfoort. Dit is zo voorgeschreven in de Wet op de lijkbezorging.

Wat doe je met de as van een overledene

De meeste families maken in de maand tussen de crematie en de dag dat ze de as mogen ophalen een keuze wat ze met de as gaan doen. Men noemt dit ook wel de asbestemming. Er zijn in Nederland honderden opties omdat tientallen bedrijven en kunstenaars diverse soorten asbestemmingen aanbieden. In grote lijnen komt het er op neer dat men er voor kan kiezen om de as te bewaren of de as te verstrooien.

Als de familie de as wil verstrooien valt er ook weer heel wat te kiezen. Zo kan men besluiten om de as te verstooien op één van de begraafplaatsen in Amersfoort, maar het kan ook zijn dat men de as laat verstrooien in zee. Ook voor het bewaren zijn de mogelijkheden legio. Zo kan de as bijvoorbeeld worden bewaard in een mooi assieraad, urn of askunstwerk.

Het is bijna onmogelijk om alle opties op te noemen maar in de onderstaande twee hoofdstukken is veel inspiratie te vinden die kan helpen om tot de best passende asbestemming te komen.
As verstrooien
As bewaren

Overlijden in regio Amersfoort melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206