Welkom op Uitvaart-Amersfoort

Locaties voor uitvaartplechtigheid

Voor de begrafenis of crematie wordt doorgaans de uitvaartplechtigheid gehouden. Dit is een bijeenkomst waar de familie en andere belangstellenden samen komen om de overledene te gedenken. Vroeger zag bijna elke uitvaartplechtigheid er hetzelfde uit en volgde men de bestaande tradities. Tegenwoordig willen families steeds vaker een uitvaartplechtigheid naar eigen wens en passend bij de overledene. Zo hebben steeds meer uitvaarten een uniek karakter.

De meeste uitvaartplechtigheden in Amersfoort worden gehouden in een van de aula’s van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort(CBA). Hier kunnen grote en kleine groepen mensen worden ontvangen. De aula’s zijn voorzien van moderne faciliteiten die het mogelijk maken om muziek te laten spelen en er kunnen foto’s en video’s worden vertoond. Er is een videoregistratiesysteem dat het mogelijk maakt om de plechtigheden live te volgen via internet. De familie krijgt een unieke inlogcode die ze kunnen doorgeven aan mensen die de uitvaart via internet willen volgen. Dat kan makkelijk zijn als er familieleden zijn die in het buitenland verblijven.

Er zijn ook uitvaartcentra in Amersfoort die een eigen aula hebben waar de uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Doorgaans zijn deze aula’s ook voorzien van alle technische faciliteiten die nodig zijn om een plechtigheid te kunnen houden.

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart hebben de nabestaanden samen met de uitvaartondernemer gewerkt aan de invulling van de plechtigheid. Elke familie kan helemaal zelf bepalen hoe de plechtigheid er uit komt te zien. Aansluitend aan de uitvaartplechtigheid wordt de overledene gecremeerd of begraven. Daarna wordt meestal de condoleance gehouden. Kijk voor meer informatie over de condoleance in het hoofdstuk Condoleance locaties in Amersfoort.

Uitvaarplechtigheid in kroeg of zalencentrum

Het komt regelmatig voor dat families er voor kiezen om de uitvaart niet te houden in een uitvaart gerelateerde locatie. Deze families vinden het prettiger om samen te komen op een locatie waar mensen in het dagelijks leven ook naar toe gaan.

Er zijn diverse geschikte locaties in Amersfoort waar een uitvaartplechtigheid kan worden gehouden. De meeste cafés en zalencentra stellen hun deuren graag open voor uitvaartplechtigheden, zeker als de familie na de plechtigheid ook de condoleance op deze locatie houdt. Het kan zijn dat de locatie een hele belangrijke plek was voor de overledene. Stel dat de overledene bijvoorbeeld graag in grand cafe Hemels kwam of dat de overledene zijn/haar trouwfeest heeft gehouden in zalencentrum de Amershof. Dan kan die locatie juist heel persoonlijk zijn en daarmee bijzonder geschikt om er de uitvaartplechtigheid te houden.

Uitvaartondernemers weten doorgaans verschillende geschikte locaties waar een uitvaartplechtigheid kan worden gehouden. Als de familie een locatie in gedachte heeft kan de uitvaartondernemer desgewenst informeren of de uitbater open staat voor een uitvaartplechtigheid. Natuurlijk kunnen families ook zelf gelegenheden benaderen.

Uitvaartplechtigheid in eigen huis

Als er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellenden van de uitvaart te ontvangen dan kan de uitvaartplechtigheid ook thuis worden gehouden. Het voordeel is dat men geen huur hoeft te betalen voor de ruimte en dat men alle tijd heeft. Een nadeel is wel dat er veel geregeld moet worden. De uitvaartondernemer kan helpen om alles goed te organiseren zodat alle belangstellenden goed ontvangen kunnen worden en het een waardig afscheid wordt.

Overlijden in regio Amersfoort melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206