Welkom op Uitvaart-Amersfoort

Uitvaartcentrum Amersfoort

Er zijn verschillende uitvaartondernemer/uitvaartorganisaties die een uitvaartcentrum hebben in Amersfoort. Er zijn ook uitvaartverzorgers in Amersfoort die zelf geen uitvaartcentrum hebben. Meestal gaat het dan om kleine uitvaartbedrijven die gebruik kunnen maken van een uitvaartcentrum van een collega.

Opbaring in uitvaartcentrum

Een uitvaartcentrum is de plaats waar de overledene wordt opgebaard als de overledene in de dagen tussen overlijden en de uitvaart niet thuis wordt opgebaard. De meeste uitvaartcentra hebben de beschikking over meerdere opbaarkamers. Dit zijn kamers waar de kist met de overledene wordt geplaatst zodat de nabestaanden bij de overledene kunnen zijn. Opbaarkamers zijn meestal vrij koel van temperatuur om op die manier het ontbindingsproces te vertragen.

Meestal zijn er geluidsfaciliteiten aanwezig in de opbaarkamer zodat nabestaanden muziek kunnen afspelen als ze dat willen. De familie kan de kamer verder inrichten met persoonlijke zaken zoals foto’s of bloemen.

Als de belangstellenden weg zijn wordt de overledene met de kist in een koeling geplaatst in het uitvaartcentrum. Op die manier kan het ontbindingsproces zoveel mogelijk worden vertraagd.

24-uur per dag bij overledene

Sommige uitvaartcentra hebben de beschikking over zogenaamde 24-uurs kamers. Dit zijn opbaarkamers waar de familie zelf een sleutel van krijgt. Op die manier kan men 24-uur per dag bij de overledene zijn zonder eerste een afspraak te maken met de uitvaartondernemer. Doorgaans staat de kist op een zogenaamde kistkoeling en wordt de ruimte koel gehouden om het ontbindingsproces te vertragen.

Uitvaartplechtigheid en condoleance in Uitvaartcentrum

Meestal beschikt een uitvaartcentrum ook over een aula waar een uitvaartplechtigheid kan worden gehouden. Ook zijn er ruimtes en faciliteiten aanwezig om de condoleance te houden na de begrafenis of crematie. Kijk voor meer informatie en inspiratie over geschikte uitvaartlocaties in de hoofdstukken Locaties voor de plechtigheid in Amersfoort en Locaties voor de condoleance in Amersfoort.

Overlijden in regio Amersfoort melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206